Logo
Версія для друку

Події тижня (3-9 вересня) на Сумщині

Події тижня (3-9 вересня) на Сумщині

Підозра дружині вбитого екс-депутата, водій маршрутки "під кайфом", страйк школярів та призентація книги сумчанки,- про найрезонансніші події тижня що минає читайте у спеціальній підбірці Спецкору.

Підозрювана вдова

4b41d8402a855349daa868762863cbe9 l copy

Згідно доказів, зібраних у ході слідства, у вбивстві сумського екс-депутата Анатолія Жука підозрюють його дружину, Анну Жук.

Днями Анні Жук повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, одразу за трьома статтями: ч. 1 ст.115 ККУ (умисне вбивство), ч.2 ст.194 ККУ (умисне знищення та пошкодження майна шляхом підпалу) ч.1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження з вогнепальною зброєю). Оскільки підозрювана знаходиться за межами України, а саме на території Росії, підозру вручили її рідним.

Слідство вважає, що саме насилля з боку Анатолія Жука і призвело до того, що його дружина вирішила позбавити його життя. За словами Богдана Волобуєва, 2-го серпня, підозрювана спочатку відправила дочку до бабусі, потім, дочекавшись, доки її чоловік ляже відпочивати - підпалила одну з кімнат будинку, використовуючи при цьому паливно-мастильні матеріали. Після цього вона покинула будинок, і разом із водієм поїхала у місто. 

Довести до кінця свої злочинні дії вона не змогла, оскільки Анатолій Жук прокинувся, зміг покинути будинок неушкодженим, зателефонував дружині та, коли вона повернулася, разом з водієм загасив полум'я.  Після цього Анатолій Жук ліг відпочивати на карематі у дворі. У цей час Анна Жук взяла пістолет, який належав її чоловіку та зберігався у них вдома, і тричі вистрілила у Анатолія. Через приблизно 45 хвилин померлого у дворі знайшов його батько.

Як стверджують у прокуратурі, про причетність Анни Жук до вбивства її чоловіка свідчать докази експертиз. Зокрема, на одязі та змивах рук підозрюваної виявили сліди продуктів пострілу. Також є висновок експертизи нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів, згідно з яким у смітті з кімнати, яка горіла у будинку подружжя, виявили бензнин та дизель. Як довела судова пожежно-технічна експертиза, причина пожужі у будинку Жуків - занесення вогню ззовні. 

Наразі до суду готують клопотання про застосування до Анни Жук запобіжного заходу. Згадно інформації Інтерполу, зараз підозрювана перебуває на території Суджанського району Курської області, у РФ. 

Віддайте дітям землю!»

40863343 462718224234096 1203585965327646720 n

Понад сотня сумчан зупинила рух транспорту у місті, аби влада їх почула. Страйкували учні 12-ї сумської школи разом з батьками.

Вони натовпом ходили по пішохідному переходу біля універмагу Київ та Макдональдсу з плакатами "Віддайте дітям землю". Таким чином протестували проти забудови на території 12-ї школи.

Вся центральна частина міста стояла півтори години. Рух транспорту повністю перекрили. На місці працювала поліція. Нагадаємо, люди виходять на мітинг вже не вперше. Починаючи з минулого року вони систематично намагаються достукатися до міських чиновників. Забудову на території 12-ї школи періодично припиняють, але потім звнову відновлюють.

У рейс – під кайфом

901aa466ce3c2cca35ed2e3fc4b9d793 l

Патрульні склали затримали кермувальника сумської "Рути" з ознаками наркотичного сп’яніння.

Подія трапилася на проспекті Михайла Лушпи. За кермом маршрутки знаходився 34-річний водій. Під час спілкування з патрульними помітно нервував та намагався уникнути діалогу. Під час перевірки документів копи помітили, що він має явні ознаки наркотичного сп’яніння, тож і запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння, натомість кермувальник відмовився. 

Надалі, під час поверхневої перевірки патрульні виявили в нього три шприци. Два з них були наповнені невідомою речовиною бурого та прозорого кольору, і мали ознаки наркотичної речовини.

Інспектори склали на водія адміністративний протокол за ст. 130 (відмова від проходження огляду на стан сп’яніння, особою, яка керує авто з ознаками сп’яніння) КУпАП та відсторонили від керування. Автомобіль евакуювали на арештмайданчик. На місце події викликали слідчо-оперативну групу Сумського відділку поліці

«Мудра кішка Варшава»

40932388 1030137283813095 3652074175700402176 n

Книгу про українок за кордоном презентувала сумчанка Яна Опарій.

Письменниця каже, ідея книги виникла, коли вона повернулася з Польщі до України. Спочатку, зізнається, навіть сама не здогадувалася, у що виллється її подорож.

Писала книгу Яна 2 роки, ще півроку – до оформлювала. Потім подала рукопис на літературний конкурс «Смолоскип», у останній день, як сама зізнається.  

Вперше презентувала книгу у рідному місті – Суми. Далі ж з туром відвідає Київ, Харків, Одесу, Львів а також Варшаву.

Сама письменниця переконує, що 70% подій у книзі – реальні історії, та радить читати її творіння з усмішкою.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020