Logo
Версія для друку

Їжу із цвіркунів роблять науковці СНАУ

Їжу із цвіркунів роблять науковці СНАУ

Про такий перший досвід вживання в їжу цвіркунів розповів доцент кафедри харчових технологій Сумського національного аграрного університету Дмитро Бідюк. 

Спеціальне борошно науковець придбав у США. Воно складається із дрібно перемелених цвіркунів. 

45153162 2211074792259115 8235604896796114944 n

Його в їжу американці вживають, адже цвіркуни - надзвичайно багаті на протеїн.

Зовсім недавно в лабораторії кафедри технології харчування СНАУ, що знаходиться в комбінаті громадського харчування, ми ВПЕРШЕ разом із Вікторією Каблюк виготовили "смаколики з цвіркунів" - протеїнові батончики з додаванням борошна з цвіркунів! Це тема її магістерської роботи. Та не тільки вперше виготовили, а й вперше продегустували! Ми спробували додавати до складу батончиків до 10% цього порошку. Звичайно виріб недосконалий та потребує доопрацювання. Але цікаве з цього всього те, що навіть за вмісту цвіркунів 10% вони взагалі не відчувалися. Лише колір став темнішим за контроль

науковець Дмитро Бідюк

Наступними кроками буде розроблення ZERO Bar (без лактози, глютену та цукру), а також органічних протеїнових батончиків із цвіркунами, поділилися планами науковці СНАУ. 

45139556 2211074882259106 2414664041541664768 n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Їстівні пакети винайшли науковці сумського агроуніверситету

До слова, науковці вишу вже презентували штучне сало, а їхній проект їстівної тари здобув 4-те місце на міжнародному конкурсі в Копенгагені в номінації "Сталого розвитку". 

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017